Informatii utile

Sweetly Stevia,
Supliment alimentar

• Sweetly Stevia este un supliment alimentar natural obţinut din frunze de Stevia rebaudiana şi inulină. Extractul din frunze de Stevia Rebaudiana este de aproximativ 200-300 de ori mai dulce decât zahărul. Inulina este un probiotic obţinut din rădăcină de cicoare (Cichorium intybus), care ajută în mod natural flora intestinală.

• Sweetly Stevia se utilizează ca îndulcitor natural în alimentaţia persoanelor cu diabet şi în alimentele cu conţinut caloric redus.

• Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.

• Regleaza tensiunea si imbunatateste digestia

• Inulina este un produs 100% natural din fibre solubile din plante de cicoare, avand efecte foarte bune asupra procesului de digestie şi reprezintă un element principal al tipului de alimentaţie sănătos.

• Stevia este o plantă medicinala originară din America de Sud (din Brazilia şi Paraguay) avand un gust dulce natural. In prezent exista aproximativ 200 de specii, toate native în America de Sud, dar nici o specie nu a stârnit atât de mult interesul ca Stevia Rebaudiana, pentru calităţile ei de înlocuitor al zahărului. Este cultivată cu scop comercial în toată America de Sud, precum şi în Tailanda, China, Japonia şi Israel.

• Stevia este foarte bogată în vitamine A, C, B, B2, şi microelemente precum magneziu, zinc, calciu şi peste 17 tipuri de aminoacizi.

• Extractele plantei stevia (praf, sirop, tablete) precum şi frunzele uscate de ceai se utilizează ca îndulcitor în toata lumea fiind recomandate şi pentru tratarea bolilor de stomac.

• Extractele sub formă de lichid și pudră pot fi folosite pentru îndulcirea alimentelor (gătite, prăjite). Cu ajutorul lor putem reduce sau elimina complet zahărul și îndulcitorii artificiali din alimentația noastră. Nu sunt metabolizați de către organism deci nu conțin calorii și au indicele glicemic zero.

• Extractele steviei sub forma de comprimate sunt ideale la îndulcirea ceaiului sau a cafelei. Frunzele uscate au calitatea de a conserva şi celelalte substanţe active care se găsesc în planta originală, Ele sunt stabile termic, au un pH-stabil si nu fermenteaza. De asemenea nu provoaca un raspuns glicemic când sunt ingerate, ceea ce le face atractive ca îndulcitori naturali pentru diabetici si pentru cei ce au diete controlate având zero calorii.

• Indulcitorul pe baza de stevie nu promoveaza formarea cariilor dentare, facând produsul ideal pentru copii deoarece are un Ph stabil si nu fermenteaza.
• Stevia rebaudiana este un arbust originar din America de Sud care a ajuns sa fie cultivat aproape peste tot in lume datorita frunzelor sale dulci. Indulcitorul stevie este de 250 de ori mai dulce decat zaharul, 2 g din acesta reprezentand echivalentul a 100 g de zahar.

• Stevia este nefermentabila, necalorica si neglicemianta. In plus, nu are efecte secundare, nefiind mutagena si nici cancerigena. Aceste calitati extraordinare au facut ca ea sa fie considerata alternativa naturala cea mai sanatoasa de indulcire, recomandandu-se in special in diabet, boli cardiovasculare si regimuri de slabit. Poate fi intrebuintata in patiserie si bucatarie deoarece rezista la temperaturi de pana la 200 grade C. Singurul ei neajuns este gustul de lemn dulce diferit de cel al zaharului.

Aviz de notificare IBA Bucuresti